Beleven

Er is op Schiermonnikoog genoeg te beleven om er een paar dagen van te genieten. Het heeft prachtige natuur, je kunt cultuur opsnuiven in musea, heerlijk fietsen over het eiland en natuurlijk lekker eten en gezellig wat drinken.

Natuur

Schiermonnikoog heeft fantastische flora en fauna. Uitgestrekte stranden, glooiende duinen, bossen, wadplaatsen en nog veel meer. Het eiland is één groot Nationaal park.

Vooral als je van vogels houdt is Schiermonnikoog een eiland om van te genieten. Er zijn meer dan 300 verschillende soorten vogels op Schiermonnikoog. Tijdens het broedseizoen tref je in de kwelder wel duizenden zilver- en mantelmeeuwen aan. En ook lepelaars, visdieven, velduilen en bruine kiekendieven brengen op de rustige Oosterkwelder hun jongen groot. De duinen van Schiermonnikoog zijn populair bij allerlei soorten zangvogels.

Om de duinen op een zo natuurlijk mogelijke manier te beheren heeft Natuurmonumenten sinds enkele jaren een kudde van Sayaguesa runderen en Exmoorpony’s in het duingebied uitgezet. Deze dieren zijn erg rustig en inmiddels gewend aan mensen om hen heen. Bovendien zijn ze natuurlijk gewend in de vrije natuur te overleven.

Sportief & Actief

Er is op Schiemonnikoog van alles te vinden als je actief of zelf sportief bezig wilt zijn. Uiteraard kun je er heerlijk wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet, vanaf 5 kilometer tot wel 20 kilometer. Over stranden, duinen, bossen en kwelder. Enkele van die routes kun je bijvoorbeeld vinden bij de VVV.

Voor echt uitdagende strandactiviteiten kun je terecht bij Recreatief Buitensport. Je kunt er blokarten, vliegeren, powerkiten of op het strand voetballen of volleyballen.

Schiermonnikoog is zeker heel leuk om per paard te verkennen. Vanuit manege stal Florida kun je het hele eiland over rijden. De verkenningen zijn altijd onder begeleiding zodat je veel over het eiland te weten komt. Kun je niet paardrijden? geen probleem, ook met een huifkar is het ontzettend leuk om Schiermonnikoog te verkennen.