Fietsen

Schiermonnikoog is een heerlijk eiland om te fietsen en je kunt er eigenlijk niet verdwalen. Het eiland is namelijk maar 4 kilometer breed en 20 kilometer lang. Als je echt een verre tocht wilt maken ben je dus op Schiermonnikoog op het verkeerde adres. Of je moet het eiland een paar keer rond fietsen 😉

Er zijn enkele mooie routes te downloaden op bijvoorbeeld Route.nl. Er zijn momenteel 13 routes te vinden en alle routes zijn tussen de 10 en de 20 kilometer in lengte. Trek er een dagdeel voor uit, stop bij al het mooist wat Schiermonnikoog te bieden heeft en ga tussendoor lekker eten.

Fiets huren

Op Schiermonnikoog zijn meerdere verhuurbedrijven actief. Allemaal gelegen in het enige dorp op het eiland, Schiermonnikoog. Allemaal hebben ze een breed assortiment fietsen; elektrische fietsen, kinderfietsen, sportieve fietsen, bakfietsen. Natuurlijk zijn er ook kinderzitjes en bijvoorbeeld fietstassen te huur. Om niet voor verassingen te komen staan kun je best vooraf even reserveren. Dat is bovendien vaak goedkoper ook.